Nytt Cornelisalbum

DE söderVISA gav den 4 augusti ut singeln ”Sommarkort”, en av Cornelis allra största hits.

Sommarkort har spelats flitigt och nu; den 21 augusti ger bandet ut sitt tredje fullängds-album "Blues för Cornelis". Här finns 10 djärva och lekfulla tolkningar av guldkorn som kanske inte alla känner till, men som fler borde höra.

DE söderVISA har borrat i Cornelis låtskatt i 27 år och bandet har rest med låtarna i samma riktning som Cornelis tänkte, men landar ofta på en annan plats. Det är musik från den amerikanska södern till de norrländska granskogarna, och ett gammalt bergatroll. Lyssnaren bjuds kort sagt på smekande ballader, orangutangsväng och ilsken blues.

Lyssna & Ladda ned

DE söderVISA's album "Blues för Cornelis"

Albumet finns tillgängligt på de större plattformarna från den 21 augusti 2021.

DE söderVISA's singel "Sommarkort"

Singeln "Sommarkort" släpptes den 4 augusti 2021, detta inför Cornelisstipendiets utdelning den 8 augusti 2021 (ett av de största musikprisen inom svensk musik vilket har delats ut sedan 1988, 2021 var summan 750'000 kr). Singeln finns tillgänglig på alla större musikplattformar.

Bandets logo

Ladda ned DE söderVISA's logo.

Bild på bandet

Ladda ned bild på bandet.

Relaterade videos

Videos relaterade till DE söderVISA's album "Blues för Cornelis".

Tidigare utgivet

Tidigare utgivet material av DE söderVISA konsumeras enklast via Spotify, Facebook och/eller YouTube.

Kontakta DE söderVISA

För direktkontakt och/eller intervju med en eller flera i bandet, se nedan.

Mats Jonsson
Tel: +46 73 941 57 87
E-post: mats@sodervisa.se
Hemsida: www.sodervisa.se

Medlemmar av DE söderVISA

Tobias Nilsson: trummor, percussion och kör
Stefan Robsén: sång och akustiskt gitarr
Matte Norberg: gitarr och kör
Jakob Swanberg: saxofon
Mats Jonsson: bas

Övrigt om DE söderVISA

DE söderVISA är ett band som valt att spela det mesta och det bästa signerat Cornelis Vreeswijk. Bandet såg dagens ljus i september 1994 och har sedan starten ägnat sig åt att spela 2% ballader och 98% skitig jazz & blues. Även smekande visor och blodtörstig samba står på programmet under bandets både behagliga och välspelade framträdanden. Allt som sagt signerat Cornelis Vreeswijk.

Cornelis sa en gång ...

”Ta det inte för allvarligt. Var avspänd. Sätt dig med gitarren i knät och försök komma underfund med hur rytmen är i den visan som du just nu vill sjunga. Sätt i gång och sjung sen. Det finns ju ackord angivna som man kan använda sig av. Men å andra sidan; står det si och du vill sjunga så, därför att det känns så, är inte jag den som lägger hinder i vägen.”

Så vad gjorde DE söderVISA ...

DE söderVISA har tagit Cornelis på orden och gör helt enkelt sin egen grej av mästarens material. Under en konsert bjuder DE söderVISA på såväl smekande visor och skitig blues som blodtörstig samba. Alltså, ungefär detsamma som en lyckad utekväll kan erbjuda …

Publicerat den 21 augusti 2021
www.sodervisa.se